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ホットプレート使い  「つれづれ樹」   [食する]


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 最近 ステーキ肉の焼き方が変わってきた。
 熟成肉で“短角赤毛和牛”が脚光浴び始めた
 そんなことも関わってるのか。
 
 肉汁を出さないために 表面を焼きつける
   (悪さをする細菌は肉の表面にしかない。)
 肉汁を出さないよう内部を65度以上にしないで焼く
   (肉のコラーゲンは65度以上で縮んでしまう。) 



 ホットプレートでブロック肉
  保温で蓋をして焼けば 
  60℃程度の熱で 全体加熱できる

  保温で 片面10分 裏返し15分
  高温で 両面を焼きつける
  5分程度 休ませる


 厚切り肉の焼き方
  30分前から室温に戻しておく
  筋を除き、脂肪に切り込み入れる
  焼き色がついてから 初めて塩をふる
  焼きあがった肉は
   焼いた時間だけ休ませる
  

 肉の冷凍保存
  2重にラップする
  最初は 肉をピッタリと包む
  二度目は 全体をふんわりラップする


 味加え (蜂蜜なら砂糖の二分の一量)
 煮物   醤油:砂糖:出汁  1:1:8
 魚煮付け 醤油:砂糖:酒:水 1:1:4:4










http://www1.nhk.or.jp/asaichi/2015/03/02/01.html
肉料理に定評のあるシェフの和知徹さんがホットプレートでかたまり肉をおいしく焼く方法を提案してくれました。
材料
・牛モモ肉・・・500グラム(厚さ5センチくらい) 
<下ごしらえ>
前日の夜に、お肉に塩(大さじ2分の1)とこしょう(適宜)をよくすり込み、キッチンペーパーなど水分を吸収するものに包んで冷蔵庫に入れて寝かせておく(夕食なら当日の朝でもOK)。
加熱する30分前に冷蔵庫から取り出して常温に近づけておく。
作り方
あらかじめホットプレートを「保温」に設定してあたためておく。
お肉を置き、フタをして保温で10分加熱する。
ひっくり返して、フタをして15分加熱する。
一度取り出して、お肉の全面にバターを塗る。その間に「高温」にしてホットプレートの温度をあげておく。
「高温」でお肉にお好みの焼き色をつける。
電源を切り、お肉をプレートの上に置く。フタをして3~5分寝かす。
※お肉の大きさやホットプレートの機種、お好みの焼き加減などによって加熱時間はご調整下さい。
<注意事項>
保温で調理できる肉は、加工されていない、かたまり肉だけです。人工的につなぎ合わせた成形肉や、ひき肉で作ったハンバーグなどは必ず高温で火を通して調理してください。



IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
    http://web1.kcn.jp/ishi_hal/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

 【十津川荘】
    http://www.102k.net/
    (十津川行くなら 太郎のお薦め!!!!)

以下は、エキサイト翻訳になります。
How to bake it steak meat has changed recently. "Short corner redheaded Japanese Cattle" have begun to be in the limelight with maturity meat. Is such thing also concerned? I print off the surface because gravy isn't taken out. (There is bacteria I do wrong only on the surface of the meat.) The interior isn't set to more than 65 times and it's baked so that gravy isn't taken out. (The collagen of the meat shrinks by more than 65 times.)   By an electric cooking plate, block meat When I put the lid by keeping warm and bake it.   It can be generally heated by about 60 ℃ of heat. By keeping warm One side 10 minute reverse for 15 minutes. I print off both sides hotly. I make them rest for about 5 minutes. How to bake it thick slice meat It's returned to the room temperature from 30 minutes before. I press fat for answer and put it in except for a quarter. First salt is sprinkled after the baking color sticks. The meat which baked? Only baked time makes them rest. Refrigeration of meat It's wrapped double. The beginning wraps meat tightly. The second time The whole, I float, is it wrapped? Seasoning (1/2 amount by which honey is sugar) Cooked Soy sauce: Sugar: Soup stock 1:1:8. Fish simmering Soy sauce: Sugar: Liquor: Water 1:1:4:4. http://www1.nhk.or.jp/asaichi/2015/03/02/01.html Wachi Tetsu of a standard chef proposed the way to coagulate by an electric cooking plate and roast meat well to a meat dish. The material * 500 grams of round (about 5 centimeters of thickness)   < preparation> You can often print salt (tablespoon 1/2) and pepper (appropriateness) in meat, wrap kitchen paper in the one which absorbs water, put it in a refrigerator and put to sleep at night the previous day (Dinner is OK even in a morning day.) It's taken out from a refrigerator before 30 minutes when it's heated and it's brought close to room temperature. How to make An electric cooking plate is set as "keeping warm" and it's heated up beforehand. Meat is put, a lid is done and it's heated for 10 minutes by keeping warm. It's turned over, a lid is done and it's heated for 15 minutes. It's taken out and butter is spread on a surface of meat once. It's made "hotness" and the temperature of the electric cooking plate is raised in the mean time. The baking color you like is put on the meat by "hotness". The powersupply is cut and meat is placed on the plate. A lid is done, and, 3-5 minutes, it's put to sleep. ※ Please adjust stoving time by the size of the meat, the model of the electric cooking plate and cooking you like. < notice> The meat which can be cooked by keeping warm is only the group meat which isn't processed. Please be sure to cook me the formation meat connected artificially and the hamburger made with ground mea






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