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鶏・肉の焼き方・蕗の薹・カニ・焼きそば  「つれづれ樹」   [食する]



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「鶏肉の下ごしらえ」
 酒をそそぎ 揉んで、15分ほどねかせる。
 沸騰した鍋に入れ 予熱し下処理しておく。




「肉 焼くときのフライパンへの置き方」
 フライパンの内側に赤身肉 外側に脂身を置く。。

 家庭のガスコンロはドーナツ状に炎が出るようになっているため、
 フライパンの外側の温度が高くなります。
 そのため、脂身がフライパンの外そばになるように肉を置くことで、
 脂身は高温で溶けて香ばしく焼き上がり、赤身のほうが低めの温度なので
 硬くならずにジューシーに仕上がります。
 



「蕗の薹(フキノトウ)」
 つぼみを開き、
 開いた部分を下にして 油で揚げる。
 アクが弱くなる。。。




「カニのさばき方」
 胴体から足をまとめて お腹側に曲げて折る。
  関節の動く方と逆に折る。
 足の次の関節も 逆関節で折る。
 折った足は 赤い側を手前にして折る。
 
 胴体部も、
 脚の付け根ではずす 脚ごとの筋に沿って分割する。


"関節は、可動域(かどういき)と逆方向に折る!" 脚は、赤く硬い方を手前にして外に向かって折ることで簡単に真っ二つに。そして、身を出すときは白く柔らかい方を強く押すと簡単に身が出て来て食べやすくなります。 カニのお腹には、脚の付け根にそって筋が通っています。この筋にそって割るとキレイにさけるんです。




「焼きそば」
 麺の扱い方がポイント!
 
 麺に酒としょう油をなじませる。
   酒  麺に水分を加える
  醤油  麺に香りを加える

 中火で両面を焼き 休ませておく


 キャベツは 芯も使う。
  芯を少し包丁などでつぶしておく。

 豚肉を炒め、野菜も見た目たっぷり量使用。

 鶏がらスープ;酒;醬油;オイスターソース
 麺を投入 焼かれた麺が水分を吸収する。
 無理やり 麺を決してほぐさない!!!
 強火にし 水分を飛ばす。
 


IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
    http://web1.kcn.jp/ishi_hal/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

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    (十津川行くなら 太郎のお薦め!!!!)

以下は、エキサイト翻訳になります。
Preparation of chicken Liquor is turned and rubbed, and it can be put to sleep for about 15 minutes. I put it in the pot which boiled, preheat and do lower processing. How to put it to the frying pan when roasting meat Fat is put outside the red meat inside the frying pan. Because a flame goes out to a home gas stove like a donut. The temperature outside the frying pan becomes high. Therefore fat is to put meat near the outside of a frying pan as it'll be. Because fat melts hotly and bakes fragrantly, and the lean is the rather low temperature. Without becoming stiff, it builds into juicy. Flowering stalk of a butterbur (butterbur sprout) A bud is opened. It's raised with oil with the part which opened underneath. Lye becomes weak. How to judge crab A foot is wrested from a body in an abdominal side together and it's broken. It's broken contrary to the way where a joint moves. A joint next to the foot is also broken with a reversed joint. A broken foot makes the red side front and breaks it. The body part. It's partitioned along the line every leg removed by a joint of a leg. " A joint is broken in a mobile area (Or, how do you go?) and an opposite direction!" A leg is to make the hard person red in the front and break it to the outside, and is in two exact halves easily. And when taking out a body, when the soft one is pushed hard in white, a body comes out and becomes easy to eat easily. It's reasonable along a joint of a leg in a stomach of crab. When it's broken along this quarter, it's avoided beautifully. Fried noodles How to handle it noodles is a point! I make liquor and soy sauce matched with noodles. Liquor Water is added to noodles. Soy sauce The fragrance is added to noodles. I bake both sides by medium heat and make them rest. A core also uses cabbage. A core is filled up with a kitchen knife a little. Pork is fried, vegetables, appearance, much, the amount use. Chicken soup; Liquor;shou Oil; oyster sauce Noodles are thrown Baked noodles absorb water. Noodles are never disentangled by force! I make the fire stronger and transfer water.







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