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牛-肉じゃが Vs 豚-肉ジャガ  「つれづれ樹」   [食する]

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 あさイチ ’14,11,25 より
 
 肉じゃが
  ジャガイモの煮崩れを防ぐ
  ジャガイモと一緒に蒟蒻を入れ調理
  コンニャクのカルシウム成分がじゃが芋しめる。。

 湯通しする程度なら糸コンニャク&シラタキでもOK!

 関東は 豚―肉じゃが
 関西は 牛―肉じゃが

 

「豚―肉じゃが」
【作り方】
 たまねぎはくし切り、じゃがいも・にんじんは乱切りにする。
 すべての食材・調味料をフライパンに入れる。
 真ん中に穴を開けたキッチンペーパーで落としぶたをする。
 中火にかけて、沸騰するまでふたをする。
 煮立ったところでふたをとり、弱めの中火にして、15分煮込む。
 冷ましながら、味を含ませる。
 食べる直前に、もう一度、火にかけて温める。



「牛―肉じゃが」
【作り方】

 温めた鍋に牛脂を入れる。
 牛脂がほどよく溶けたところに、
 牛肉を入れて、8割ほど色が変わるまで炒める。
 じゃがいも・にんじん・たまねぎを入れて、ひと混ぜする。
 日本酒・しょうゆ・砂糖を加えて、20~30分ほど煮込む。




 「豚-肉じゃが」は 煮付け料理。
  具材・調味料を全て入れ 水から煮てゆく。
  キッチンペーパーを落し蓋にし 中火で15分程度で完成
  冷まして味を滲みこませる。
  “魚の煮つけ” ですね!


「牛-肉じゃが」
  関西風肉じゃがは 「すき焼き風」です。
  牛肉+牛脂の旨みで 煮ジャガイモ&玉葱食する。
  


 全くに 別の料理でした。。

 肉じゃがって「ネーミング」するんだったら
 豚肉ジャガは 
 「ジャガイモの豚肉煮付け」 ですネ!




IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載
  &ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
    http://web1.kcn.jp/ishi_hal/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

 【十津川荘】
    http://www.102k.net/
    (十津川行くなら 太郎のお薦め!!!!)

以下は、エキサイト翻訳になります。
あさ イチ '14, 11, and 25 More Potatoes stewed with pork Konnyaku is put in together with the potato which a potato boils and prevents collapse, and the calcium component of cooking konnyaku is potato しめる. . If it is a grade to pass through hot water, it OKs also by thread konnyaku & シラタキ! Kanto Pig ? potatoes stewed with pork Kansai Cow ? potatoes stewed with pork "Pig ? potatoes stewed with pork" [How to make] An onion cuts the comb end, and a potato and a carrot into rolling wedges. All the foods and seasonings are paid to a frying pan. A drop-lid is placed with the kitchen paper which made the hole right in the middle. It cooks over medium heat, and it covers until it boils. A lid is taken, and it is made a weaker medium fire, and boils well in the place which boiled up for 15 minutes. The taste is distributed, cooling. Just before eating, it applies to fire once again and warms. "Cow ? potatoes stewed with pork" [How to make] Beef tallow is put into the warmed pan. Beef is put into the place where beef tallow melted moderate, and it stir-fries until a color changes about 80 percent. A potato, a carrot, and an onion are put in, and ひ is mixed and it carries out. Sake, soy sauce, and sugar are added, and it boils well about 20?30 minutes. "Pig ? potatoes stewed with pork" Vegetables-boiled-hard-with-soy dish. an ingredient -- paying material and all seasonings It boils from water. A kitchen paper is dropped and it is made a lid. The completion cold, furthermore the taste are infiltrated in about 15 minutes over a medium fire. It is "fish stewed in soy sauce"! "Cow ? potatoes stewed with pork" Potatoes stewed with pork of the Kansai style It is a "sukiyaki wind." For the taste of beef + beef tallow Potato & onion foods are boiled and carried out. completely alike It was another dish. . It is a pork potato if potatoes stewed with pork "are named." "pork vegetables boiled hard with soy of a potato" it is -- !.





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