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スルメ ポテサラ ピクルス  「つれづれ樹」   [食する]


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スルメあぶり
 するめは長期保存食品。
 炙って食べるのがおいしい
 ただ冷めてしまえば 結構固くなる。

 炙(アブ)る時は 放置しまん丸くさせる 万遍なく焼きすぎない。 
 炙った直後の熱いうちに
 軍手使って 食べごろな大きさに裂いておく。
 裂くとほぐれるので 旨味を感じやすい
 冷めて固く感じれば 金づちでヒビを入れる。

 重曹(ふくらし粉・ベーキングパウダー)
 山菜のあく抜きや、食材を柔らかくするという性質もある。
 するめを一晩重曹水(小1:水1L)に浸けておき 
 加熱し、液を捨て濯ぎ イカの煮つけをつくる。
 焼くのも 今度ためしてみる。

 ベーキングパウダーは重曹に、複数の酒石酸(しゅせきさん)、クエン酸といった
 酸性剤と、コーンスターチ、小麦粉といった分散剤を混ぜたもの


ポテトサラダ
 丸ごとラップでふわ包みし 電子レンジで4分加熱
 布巾で包み 3分間放置
 熱いうちに潰し 粗熱をとる
   アミラーゼは熱に弱い
   熱いうちに潰せば 水っぽくならない
 野菜も 塩をふり水分を絞る。
 砂糖・酢・水を混ぜておけば 後日のぼそぼそ食感を防げる。

 最近 コンビニで密閉パックされたポテサラがある。
 中には 普通に食べられるものもある。
 裏を見れば 化学物質&合成調味料のなんと少ない事か!



ピクルス
  材料   胡瓜・ピーマン・パセリ・ニンジン ・ディル・ローリエ
  ピクルス液  酢C1 ;水C1 ;砂糖80g ;塩 大1
 
 ピクルス液は砂糖を溶かす位に温め 冷ましておく。
 野菜は一口大にし 塩を入れ茹でる。 
 野菜によって時間調整。
 温かい野菜に 冷めたピクルス液を入れる。
 
 お酢は 酸味のきつくない安くないものを、、、




IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め 
 【杉本商会】 
    http://web.mac.com/haruhisa_i/Site/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)
 【Welcome to My Art Room】  
    http://web.me.com/haruhisa_i/
    (色彩を 操られています。)


以下は、エキサイト翻訳になります。
"-- a dried cuttlefish -- for the first time in [ あ / " ] Dried cuttlefish is long life food. roasting and eating is delicious -- if it merely cools down It becomes fairly hard. To inside [ it is hot immediately after roasting ] It is as 軍手使. It tears in the best season for eating size. Since it will get loose if it tears It is sensitive in a taste. If it cools down and is felt hard A crack is put in with a hammer. There are also removing bitter taste of bicarbonate-of-soda (baking powder and baking powder) wild grass and character to make foods soft. Dried cuttlefish is soaked in sodium bicarbonate water (large 1 : water 1L) overnight, and it heats, and throws away and rinses liquid. Vegetables boiled hard with soy of a cuttlefish are built. It also burns. It tries shortly. "Potato salad" The ふわ package of the whole circle is carried out on a lap. It wraps in a microwave oven with a heating dishcloth for 4 minutes. Neglect during 3 minutes. While it is hot, it crushes. The amylase which cools it is weak with heat. If it crushes while it is hot Also vegetables which do not become diluted Salt is sprinkled and moisture is wrung. if sugar, vinegar, and water are mixed later -- texture can be prevented in a low voice. These days There is ポテサラ by which the sealing pack was carried out at the convenience store. In inside There are some which are eaten ordinarily. If the reverse side is seen Is it that there are very few chemical substance & composition seasonings? "Pickle" material A cucumber and green pepper parsley carrot - dill bay leaf pickle liquid Vinegar C1 ; Water C1 ; Sugar 80g ; Salt a large -- 1 Pickle liquid is warmed to the extent that it melts sugar. It cools. Vegetables are made into bite-sized pieces. Salt is put in and boiled. As for vegetables, time adjusts. To warm vegetables Cold pickle liquid is put in. Vinegar Not cheap thing which has not tight acidity,




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