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大根  「つれづれ樹」   [食する]

大根おろし・鍋物のアクとり・大根スライス・固くなった餅・とにかく辛い大根おろし



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     ('14,01,16 07:05   朝撮影)




大根おろし
  とんかつ&ハンバーグには “山盛り”の大根おろし添え

  油ギトぎと料理には、
  “粗みじん”の大根おろし です。



鍋物のアクとり
  白菜一枚 内側面下にしてかぶせる
  灰汁がとれる
  みそぎ(水洗い)すれば 食べられる。



大根スライス
  炒めもんでも 肉に火をとおす間
  スライスした大根は 
  そのまんま落し蓋(蒸し煮)の代用になる。
    (ミンチ肉はステーキ扱い 決して最初はほぐさない!)



固くなった餅
  包丁の刃先に大根の汁を付ける。
   (包丁で大根に切れ込みを入れる程度で OK!)
  
  大根成分で 切り易くなる!






 とにかく とりあえず・・・・・
 辛い大根おろしを 食べたい方へ。。。。。
 毛穴の並びが根先に向かって 曲がってるものを選び。
 下半分を使い。
 皮付近を使い。
 食べる時は “おろし”て6分経た状態にする。。。。。


 大根おろしの辛さを作り出す「酵素ミロシナーゼ」は、大根の外側、皮に近い部分の「形成層」に集中していることがわかりました。そのため、外側だけを使えば辛い大根を、内側だけを使えば甘い大根おろしを作ることができます。 「上が甘く下が辛い」と言われてきたのは、下に行けば行くほど形成層が厚くなるからです。

 「アク抜きの方法」 ① 大根をおろし、おろし汁だけボールに入れる。 ② おろし汁を同量の水で薄め、1%の濃度になるように塩を混ぜる。 ③ タケノコを半分または4つに切り、2時間つけておく。





IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
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    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

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以下は、エキサイト翻訳になります。
"Grated radish" On a pork cutlet & hamburger "A bowlful of" grated radish 添え oil ギト ぎ and a dish -- grated radish of a "rough piece" it is . "Bitter taste and り of one-pot dishes" One Chinese cabbage It carries out under the back. It can skim [ which is put on a pan ]. If purification ceremony is carried out It is eaten. "Japanese radish slice" Although stir-fried and rubbed The Japanese radish sliced between males in fire on meat becomes substitution of a dropping lid (steamed dishes) as it is. (Minced meat is steak treatment! It never loosens at first) "Rice cake which became hard" The juice of a Japanese radish is attached to the edge of a blade of a kitchen knife. (it OKs by the grade which puts a cut into a Japanese radish with a kitchen knife!) If it cuts, it will be of a Japanese radish ingredient. It becomes easy to cut! Anyhow For the time being ..... Hot grated radish To a direction to eat. . . . . The row of pore goes to the root point. A curved thing is chosen and it is 。. He is usage about a lower half. He is usage about near leather. When eating It changes into the state where it passed for て 6 minutes "to take down." . . . . It turned out that "enzyme ミロシナーゼ" which makes the hardness of grated radish is concentrated on the outside of a Japanese radish, and the "formative layer" of the portion near the skin. Therefore, if only the outside is used and only an inner side will be used for a hot Japanese radish, sweet grated radish can be made. "A top is sweet and the bottom is hot" has been said because the formative layer becomes thicker as it goes downward. The "method of removing bitter taste" ? Japanese radish is grated and only taking-down juice is put into a ball. ? taking-down juice is thinned with an equivalent amount of water, and salt is mixed so that it may become 1% of concentration. ? bamboo shoot is cut [ a half or ] in four, and is pickled for 2 hours.







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makimaki

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by makimaki (2014-01-16 22:27) 

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