SSブログ

スープ  無加水調理鍋  「つれづれ樹」   [食する]



005b.jpg





 スープには 日本食の汁物&煮物にはない魅力がある。
 無加水鍋 も、これはと感じさせえるものが 続々。。。

 それでも 躊躇してしまう!
 何故か?
 
 スープも無加水鍋調理も 食材そのもんを活かしきるもの。
 今 流通してる野菜さんに そんだけ信頼が持てないから。。。

 自宅で作る野菜と スーパーで購入する野菜
 明らかに、
 旨みと噛み砕いたのちの “残味”が違ってる

 30年ほど以前は、
 サラダを食せば 吐き出したくなるような違和感があった!
 それに比べれば 今は申し分ないんだけれど、 辛い!



 無加水鍋 スープ
 可能性が大きい調理器具&調理法
 日本食の新たな展開は 期待できる。





 スープ
  旨み・とろみ・風味 を生かす調理法。

  「旨み
   ①ベーコン・アンチョビ :熟成食品
   ②オイスター・ナンプラー :発酵調味料
   ③塩昆布・漬物 :塩蔵食品
   ④椎茸・切干大根 :乾物
   ⑤油げ・天かす

  「とろみ
   豆類・きのこ・とろろ昆布・もずく・長芋・オクラ・ごはん

  「風味
   ①香辛料
   ②ネギ・パセリ :香味野菜
   ③柚子・スダチ
   ④ごま油・オリーブ油 :香油



 
 植物の 葉っぱ・種子・根っこ すべてを活かしきれる。。
   根  ;食物繊維が豊富
   葉  ;ビタミン&ミネラル成分
   種子 ;抗酸化物質が豊富

 タンパク質食材は
 植物性:動物性  1:2 目安にする。
 タンパク質:それ以外(野菜) は 1:2量にする。
 



 http://www.irisplaza.co.jp/Index.asp?KB=SHOSAI&SID=H527831F
 「アイリスオーヤマ 無加水鍋」
  素材のうまみをにがさず調理できる「無加水鍋」です。
 余分な水分を加えず、素材の水分を活かしておいしく調理ができます。
 セラミックコーティングとアルミダイキャスト製のため、丈夫で長持ちします!
 耐摩耗性50万回をクリアしています。
 無加水鍋1つで焼く・煮る・炊く・蒸す・炒める・茹でるの6通りの調理ができます。
 セラミックコーティングで汚れ落ちも良く、お手入れも簡単です。





IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
    http://web1.kcn.jp/ishi_hal/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

 【十津川荘】
    http://www.102k.net/
    (十津川行くなら 太郎のお薦め!!!!)

以下は、エキサイト翻訳になります。
In soup There is charm which is not in the soup & simmered dishes of Japanese meal. 無加水鍋 This thing which can carry out pigeon touch One after another. . . Still It will waver! Why is it? Also soup and 無加水鍋 cooking What has harnessed もん of 食材そ. To the vegetable who is acting as a modern connoisseur Because only そん cannot have reliance. . . Vegetables made at a house Vegetables purchased in a supermarket After crunching with a taste clearly "残味" is different. Before, it will be for about 30 years, If a salad is eaten There was sense of incongruity which he wants to breathe out and becomes! If compared with it Although it is perfect now It is hot!, 無加水鍋 Soup New deployment of cookware & recipe Japanese meal with a large possibility It is expectable. Soup a taste and thickness - flavor Recipe employed efficiently. "Taste" ? bacon anchovy : Maturing food ? oyster nampla : Fermented seasoning ? salted kelp and pickles : Salted food ? shiitake mushroom and OFF dried daikon radish : Dried food ? 油げ and deep-fried batter "Thickness" legumes, a mushroom and tangle flakes, and a mozuku seaweed - yam, okra, and boiled rice "Flavor" ? spices ? Welsh onion parsley : Sweet herb ? yuzu citron and small citrus fruit ? sesame oil and olive oil : Perfumed hair oil Plant A leaf, a seed, and root Harnessing all can be finished. . Root ; a dietary fiber is abundant. Leaf ; vitamin & mineral ingredient Seed ; antioxidants are abundant. Protein foods Vegetable property: Animality 1:2 It is followed as a guide. Protein : other than this (vegetables) 1:2 quantity is used. http://www.irisplaza.co.jp/Index.asp?KB=SHOSAI&SID=H 527831F It is "無加水鍋" which can carry out bitterness ず調理 of the taste of the "Iris Ohyama 無加水鍋" material. Excessive moisture is not applied but cooking is deliciously possible taking advantage of moisture of a material. For the product made from ceramic coating and aluminum die-casting, it is strong and lasts long! 500,000 wear resistance is cleared. - burned by one 無加水鍋 - to boil - to cook -- cooking of six kinds of - boiling to steam and to - stir-fry can be performed. It becomes dirty with ceramic coating, omission is also good, and care is also easy.




nice!(0)  コメント(0)  トラックバック(0) 
共通テーマ:趣味・カルチャー

nice! 0

nice!の受付は締め切りました

コメント 0

Facebook コメント

トラックバック 0

この広告は前回の更新から一定期間経過したブログに表示されています。更新すると自動で解除されます。