SSブログ

やまけん と 水切りヨーグルトの可能性  「つれづれ樹」   [食する]


 実証実験未然 です。
 ハンバーグに ヨーグルト混ぜ込む
 出来ると 感じる。。。
 
 トンカツ。
 薄切り豚肉を“成形すれば”きちんと出来上がる。
 これが 個人的趣向によっていくらでも展開できる。。。
 「ミルフィーユ豚ステーキ」 絶品 やれば出来るよ! 




 http://www.ytv.co.jp/cematin/calendar/bn/mcms/20130917.html
 水切りヨーグルト
  道具:ボウル ざる キッチンペーパー 重し ヨーグルト
   <作り方>
    (1) ボウルにざる、キッチンペーパーをセットして、
      ヨーグルトを入れる。
    (2) キッチンペーパーをたたんで、重しをのせる。
    (3) 重しをして1時間後。水分が抜けます。
    (4) クリームチーズのように、かたまりになったら完成。



  和風ハンバーグ(2人分)
   a 油…小さじ1
     玉ねぎ…1/2個(みじん切り)
    A パン粉…大さじ2/牛乳…大さじ3
    B 水切りヨーグルト…大さじ2/合いびき肉…200g
      塩…小さじ1/3
      こしょう…少々/卵…1個
   b 油…大さじ1
     酒…大さじ2

 <作り方>
   (1) フライパンにaの油を中火で熱し、玉ねぎを入れてしんなり
     するまで炒め、冷ましておく。Aは合わせる。
   (2) ボウルにBを入れ、白っぽく粘りがでるまでしっかり練る。
   (3) (2)に(1)の玉ねぎとA、こしょう、卵を入れて混ぜ合わせ
      成形する。
   (4) フライパンにbの油を中火で熱して、(3)を強火で片面に
      しっかり焼き目をつける。焼き目がついたら、ひっくり返し、
      弱火にして酒をふりかけ、ふたをして蒸し焼きにする。
      ふたを取って表面をフライ返しで少し押し、透明の肉汁が
      出たら完成。
   (5) お好みで大根おろしをのせ、ポン酢をかけていただく。








 http://www.yamaken.org/mt/kuidaore/
 “やまけんの出張食い倒れ日記

  私は農産物流通業者。
  日々、全国津々浦々の旨いもんを食い倒れる。
  さすらいの食い倒ラーとは私のことだ。
   このWebはいわゆるグルメではありません。
  味や価格だけではない「よい食事」とは何かを追求するために
  ひたすら食い倒れる記録です。
  私の嗜好に合う人しか楽しめないと思いますがあしからず。
  本サイトの著作権はやまけんが保持します。
  出版物・放送等に掲載される場合はご連絡を下さい。



 やまけん こと、農産物流通業者氏は、
 現在 短角牛&土佐赤毛牛 絶滅危惧種 復活にかけてる。
 黒毛和牛が主流の 日本   松坂牛&神戸ビーフに比べ、
 わずかに 2%程しか生産農家が ない。。。
 欧米で 冷蔵庫がなかった時代から、“ドライエイジング”的な
 肉の保存技術が歴史的にある。
 このドライエイジングが 赤毛和牛の赤味肉を
 高額商品に“変態”させてしまうほどの 可能性を秘める。
 
 導入実証の結果は、
 赤味肉は ドライエイジングに適してるが、
 生育段階で、
 「小麦の麩&ワラで飼育した赤毛牛の肉」、
 このことが 分った。
 
 ここに、
 赤毛和牛復活の 狼煙があげる。
 国産穀物だけでも 飼育可能な畜産業!
 可能性が 現実味をおびる。
 
 
 
 この国には、
 一般的な穀物飼料なんかではなく、
 喰えるもんは 幾らでもあるんだよ。。。。。
 





006.jpg



IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
    http://web1.kcn.jp/ishi_hal/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

 【十津川荘】
    http://www.102k.net/
    (十津川行くなら 太郎のお薦め!!!!)

以下は、エキサイト翻訳になります。
an actual proof experiment -- before it happens it is . On a hamburger Yogurt 混ぜ込む If it can do It feels. . . Pork cutlet. thin-sliced pork -- "if", it is done exactly. This It can develop without limit by an individual idea. . . "Millefeuille pig steak" Rare object of art It can do, if it does! http://www.ytv.co.jp/cematin/calendar/bn/mcms / 20130917.html drainer yogurt Tool: Ball Colander Kitchen paper Weight Yogurt (1) Set a colander and a kitchen paper to a ball and put in yogurt. (2) Fold a kitchen paper and carry a weight. (3) 1 hour after carrying out a weight. Moisture falls out. (4) Like cream cheese, if it becomes a lump, it will complete. Japanese style hamburger (2 persons) a oil -- Teaspoon 1 Onion [ -- Tablespoon 2 / mixture of ground beef and pork / -- 200g salt / -- Teaspoons 1/3 ] -- 1/2 piece (mincing) A bread crumbs -- Tablespoon 2 / milk -- Tablespoon 3B drainer yogurt Pepper -- It is a /egg a little. -- One piece b oil -- Tablespoon 1 Alcohol -- Tablespoon 2 (1) Heat the oil of a over a medium fire to a frying pan, stir-fry until it puts in an onion and becomes pliant, and cool. A unites. (2) Put B into a ball, and knead firmly until stickiness comes out whitely. The onion of (1), and A, pepper and an egg are put in, mixed and fabricated to (3) and (2). (4) Heat the oil of b over a medium fire to a frying pan, and brown one side for (3) firmly over high heat. If browned surface sticks, it turns, and it will lower the heat, alcohol will be sprinkled, and it will cover, and will make it roast. A lid is taken and the surface is pushed a little with a turner, and if transparent meat juices come out, it will complete. (5) I carry grated radish by liking and have lemon-soy sauce covered. http://www.yamaken.org/mt/kuidaore/ " -- it does not lose -- the thing business trip eating-out-of-house-and-home diary " I am an agricultural-product-marketing contractor. 旨いもん of every day and all over the country is consumed, and it falls. Wandering eats and 倒 Ra is me. This Web is not what is called a gourmet. "The good meal" which is only neither a taste nor a price is the record which eats intently and falls, in order to pursue what it is. although I think that only the person suitable for my taste can enjoy himself -- please . やまけん holds the copyright of this site. Contact me, when published at a publication, broadcast, etc. やまけん Things and the agricultural-product-marketing contractor are the present. Short 角牛 & Tosa red-hair cow Endangered species It has applied to revival. Japanese black cattle is in use Japan comparing with Matsuzaka cow & Kobe beef -- small -- about 2% -- production farmhouse There is nothing. . . In the West From a time without a refrigerator, there is preservation technique of "dry aging" meat historically. This dry aging Like [ which "makes metamorphose into high ticket items" the redness meat of red-hair Japanese beef ] It has possibility. The result of an introductory actual proof is redness meat. Although it is suitable for dry aging, the meat of the red-hair cow bred with the wheat gluten & straw of "wheat" and this by a developing stage I understand. It is red-hair Japanese beef revival here. A signal fire raises. Only domestic grain The breedable stock raising industry! Possibility It is tinged with a touch of reality. Not the common grain diet in this country something but もん which can be consumed It is without limit.




nice!(0)  コメント(0)  トラックバック(0) 
共通テーマ:趣味・カルチャー

nice! 0

nice!の受付は締め切りました

コメント 0

Facebook コメント

トラックバック 0

この広告は前回の更新から一定期間経過したブログに表示されています。更新すると自動で解除されます。