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料理とは科学です。 スーパー主婦足立洋子氏  「つれづれ樹」   [食する]

 


あさイチ より
“時短ごはん” 足立洋子(スーパー主婦)
  http://www1.nhk.or.jp/asaichi/2013/09/18/01.html
料理とは 科学である!
 “味付けは 薄めにしておく。”
 各自の好みで 食べる時に“濃く”すればよい。。。


「ひき肉」
  解凍後 調理する。
  ひき肉は ステーキ肉とおんなじに まず両面を焼く。
  それから、初めて解す。。。
  決して 最初からほぐさないこと。。


「野菜下茹で」
  灰汁の少ない 淡白な味の野菜 、が適してる。
  水2L 塩一つまみ 酒大匙1  (野菜500g当り 塩小匙1/5)
  カットしてから 沸騰した湯で10秒ほど茹でる。
  最低限の 塩味と旨味を野菜にプラスする。



 【ベース菜 活用】
   常備菜のように 味をしっかりつける前段階のもの。

 「ひじきドレッシング漬け」 20g
   酢大匙2 サラダ油C(カップ)1/4 塩小1 胡椒 しょう油

 「玉ねぎドレッシング漬け」  スライス2個
   酢C1/2 サラダ油C1 塩小1 胡椒

 「ひと塩ダイコン」  スライス100g
   大根100g当り 塩1g
   塩をふって 水を抜き 容器に保存。





「チキンライスの素」
  冷凍がきくので 作り置き用 8食分
  玉ねぎ2個 バター40g サラダ油大2
  火を点ける前に合わせておく。
  鶏ひき肉600g マッシュルーム パプリカパウダー大4 ケチャップ大4
  コンソメ小4 塩 胡椒
  パプリカパウダーで色づけすることで ケチャップを減らす。。
  冷凍は 1回分を出来るだけ薄くして密封保存。。。


「野菜ピクルス」
  野菜をカットし 塩(1%)をふり水抜きする。
  野菜100g当り 甘酢大1 (酢C1 砂糖大5 塩大1)
  密閉容器に入れ、必ず“蓋側を下にして”保存する。
  取りだす時に 漬かった部分から食べられる。


「冷蔵庫 超整理法」
  奥の方のものは 取り出し辛く 見え難い!

  目的別に トレイにまとめておく。。。
   朝食セット・ご飯の友セット・直ぐ食べてしまうセット・・・

  冷凍庫に保存されてるものを メモって 一目でわかるように。
   長期保存・半調理済み・早く食べてしまうもの・・・




「小松菜」
  茎の根元付近が一番おいしい。 根部分だけカットする。
  茎に熱がとおり易くするために、十文字に切り込みを入れる。
  一口大に切ってから ボールで洗う

玉ねぎカット
  根元を切ってしまわなければ、最後までバラバラにならない。。。

塩昆布 ゆかり」
  下茹でした野菜と和えるだけで 一品できる。

「鶏がらスープの素」
  水カップ1 鶏ガラ小匙1
  茹でてそのまま 調理。

「マヨネーズ +α」
  茹で野菜を食べる。
  イカの塩辛・アンチョビ・ごま油・キムチの素




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IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
    http://web1.kcn.jp/ishi_hal/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

 【十津川荘】
    http://www.102k.net/
    (十津川行くなら 太郎のお薦め!!!!)
以下は、エキサイト翻訳になります。
あさ イチ
More "Reduction-of-working-hours boiled rice" Youko Adachi (super housewife) http: It is science in a //www1.nhk.or.jp/asaichi/2013/09/18/01.html "dish!" "seasoning It is made into thinness. With liking of "each one What is necessary is just to make it "deep", when eating. . . "Ground meat" After defrosting It cooks. Ground meat To steak meat and おんなじ Both sides are burned first. And it understands for the first time. . . Never Don't loosen from the beginning. . "Vegetable boiling" There is little bitter taste. Frank clever vegetable 、 is suitable. Water 2L It pinches salt 1. Alcohol tablespoon 1 (vegetable 500g per salt teaspoons 1/5) After cutting It boils about 10 seconds with the boiling hot water. Minimum A salty taste and a taste are added to vegetables. [base -- a vegetable -- the practical use ] reserving -- a vegetable -- like -- Thing of the preceding paragraph story which seasons firmly. "It is immersed in an edible-brown-algae dressing". 20g vinegar tablespoon 2 Vegetable oil C(cup) 1/4 塩小 1 Pepper Soy sauce "Immersed in an onion dressing" Two slice vinegar C1/2 Vegetable oil C1 塩小 1 Pepper "ひ and salt Japanese radish" Per [ 100g of slice Japanese radish 100g ] Salt 1g Salt is sprinkled. Water is drained. It saves in a container. Since "base of chicken pilaff" freezing hears It makes and places and is business. Two 8-serving onions Butter 40g It unites, before turning on vegetable oil large 2 fire. Ground chicken 600g Mushroom Paprika powder size 4 Catsup large 4 consomme smallness 4 Salt and pepper It colors with paprika powder. Catsup is reduced. . Freezing 1 time is made as thin as possible and it is seal preservation. . . "Vegetable pickle" Vegetables are cut. Draining of the salt (1%) is sprinkled and carried out. per [ vegetable 100g ] sweetened vinegar -- putting into large 1 airtight container (vinegar C1 sugar large 5 salt size 1) -- certainly -- "turning the lid side down" -- it saves. When taking out It is eaten from the submerged portion. "The refrigerator super-arranging method" Thing in the direction of back It takes out and hot It is hard to be visible! Purpose-oriented It collects into the tray. . . The friend set, the set eaten immediately of a breakfast set and boiled rice ... What is saved at the freezer Memo Understand at a glance. What is eaten mothballing, half precooked, and early ... "Chinese cabbage" Near the root of a stalk is the most delicious. Only a root portion is cut. a stalk -- heat -- a passage -- easy -- in order to carry out, a cut is made crosswise. After cutting to bite-sized pieces It washes with a ball. "Onion cut" If a root is not cut, it does not become scattering to the last. . . "Salted kelp connection" It only dresses with the boiled vegetables. One article is made. "Base of chicken-bones soup" water cup 1 It boils chicken-bones teaspoon 1 and remains as it is. Cooking. A "mayonnaise +alpha" boiled vegetable is eaten. Base of the picked fish guts, the anchovy, the sesame oil, and the kimchi of a cuttlefish




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