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日々 いろ色② ('14,08,24)  「つれづれ樹」 [つれつれ(めもり)]

 アルミホイル・重曹・マヨネーズ使い切り・キッチン手入れ・魚焼きグリル・抗菌&消臭剤・クエン酸・ビッグバイオ・冷凍枝豆


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 アルミホイルは 最初から“クシャクシャ”にして使う。
  その方が 丈夫で 更に食材がくっ付きにくい!
  両端を持ってクシャクシャにする。
  慎重に引き延ばして 形を整える。
  4辺は折り返しておいた方が 破け難い。
  メーカー側コメント アルミホイルには裏表はありません。。



 するめゲソは重曹(炭酸水素ナトリウム)で戻す
  水1Lに小匙1杯目安
  つけ込み過ぎないこと 旨味も出きってしまう。
  好みの太さになったら OK



 マヨネーズ 最後の使い切り 
 「確実にフタして」手首のスナップ効かせて数回振る。
  ケチャップ・辛子 チューブ入りのもんなら なんでもOK!



 キッチンの通常手入れ
  キッチン汚れ&食材クズ(パンクズ)を布きんで拭き取る。
  それよりも チョイ便利なものがある。
  “柔らかい大きさのある刷毛(ハケ)”
  食材クズ掃除するなら サッサ
  汚れは ハケを濡らして サッサ!
  刷毛汚れは 流水で洗い流せば十分
  たまには 熱湯消毒。


 魚焼きグリル  
  家庭内で最も高熱なもの 400℃ 
  調理の可能性は凄い!
  食材に直接当たる熱が 400度 これは凄い。
  余熱のたまもん。。。
  ピザ職人が 魚焼きグリルでピザ作った。 ご満悦!
  工夫次第で なんにでも応用できる。。
  表面を高温で焼き付け 後は予熱調理もできるよ!!!

  余熱で中食品温められる。
  スーパーで買ってきた“天ぷら”温められるよ!

  ただ 臭い問題!
  意外と肉を焼いた後の臭いは 結構気にならない。
  困り果てるのが、「焼き魚」の後で残る臭い。。。
  これだけは なにやっても無理! 完全にお手上げ。
  これを“スプレーひと吹き”で解消できるなら 教えて!

  魚焼きグリルは キッチンの外に出してしまうしかない。
  焼く時は 野外 窓の外に台座作る。 近所迷惑だけど。。
  それか「集煙しながら高熱で強制的に焼き切り」排出するか。



 抗菌流行 いくらやっても日常生活で 蛇口・ペットボトル蓋・ドアノブ
 どれも除菌なんてしきれない!!
  抗菌&消臭剤
  やたらと流行ってるけど、、立ち止まってご一考を、、
  帰宅時に 必ず「ウガイ&手洗い」されてますか?
  それだけで十二分でしょう。
  抗菌&消臭剤使いまくっても、
  日常生活で “蛇口・ペットボトル蓋・ドアノブなど”
  どんだけ目が行き届いています???

  肌表面には常在菌がいます。お腹にも常在菌がいる。
  まな板にも常在菌。
  人類は伴にやってきたんですよ。
  常在菌のバランスさへ崩さなければ 大丈夫だよ。。
  昔びとは理解して共存してた。
  腸内の歴史は人間存在そのもの 悪玉菌なんて存在しない。
  あくまでも人間都合のバランスの問題。



 樹木性の“葉っぱ”長持ちさせる
  クエン酸の水溶液作る。
  付け置き水の方にスプレーしておく。
  一度お試しを・・・。



 “ビッグバイオ”
  これは “シャボン玉石けん”とおんなじにお進め。
  人体実証 済んでます。
  “くみとりナットウキング”
  汲み取り式トイレに投入するだけで、
  臭いが治まる アンモニア臭がなくなります。
  後は 肥料に使えますよ。。。



 冷凍枝豆
  ニッスイ  @195  
  ニチレイ  @298
   両方とも 400g
  ニッスイは 台湾
  ニチレイは タイ
   両方とも直営農場とか?

  マイブーム ヘビーにはまってる。
  結果 ニッスイの方が小粒ながら美味しいんです!
  こんだけ値段が違っても、、、
  枝豆冷凍塩茹で 予熱したオーブントースターで加熱するのが一番。
  冷凍のまんま アルミホイルで15分。
  豆周りの薄皮が食べられるのが 好いですネ。




IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
    http://web1.kcn.jp/ishi_hal/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

 【十津川荘】
    http://www.102k.net/
    (十津川行くなら 太郎のお薦め!!!!)

以下は、エキサイト翻訳になります。
Aluminum foil It uses for "クシャクシャ" from the beginning, carrying out. The direction of it Strong Foods cannot adhere further easily! クシャクシャ is used with both ends. It extends carefully. Type is prepared. Direction [ four sides turned up ] It is hard to be torn. The maker side comment There are no both sides in aluminum foil. . A dried cuttlefish foot of a squid is a 1 cup of teaspoon standard to the water 1L returned with bicarbonate of soda (sodium bicarbonate). Advantage is not taken too much. The taste has also come out. If it becomes favorite thickness OK Mayonnaise The last uses up. The snap effect of the wrist "which covers certainly", or several せて shake. Catsup and mustard It is if it is もん containing a tube. It OKs anything! Usual care of a kitchen Kitchen dirt & foods クズ (パンクズ) is spread, and it wipes off by ん. it チョイ -- some are convenient. If "brush [ with a soft size ] (ハケ)" foods クズ cleaning is carried out Sasser dirt ハケ is wet. Sasser! brush dirt if it washes away with running water -- enough -- in rare cases -- Boiling water disinfection. Fish baking grill Thing [ high fever / in a home ] The possibility of 400℃ cooking is uncanny! Direct this barrel heat to foods 400 degrees This is uncanny. A pizza craftsman It is a fish baking grill and is pizza 作った. Satisfaction! According to a device It is applicable even to what. . The surface is printed at high temperature. Preheating cooking can also do the rest!!! They are home meal replacement article more tepid れる with remaining heat. the "tempura" which he has bought in the supermarket -- it can warm! Merely Stinking problem! Smell after roasting meat as it is unexpected It is not very well worrisome. That it is completely at a loss is a smell which remains after "roast fish." . . this what -- unreasonableness! It is completely a dismay. If this is cancelable by "blowing with spray ひ" Teach! Fish baking grill It cannot but take out out of a kitchen. When burning Outdoors It is pedestal 作る besides a window. Although it is a nuisance to the neighbors. . it -- "-- does it burn off " discharge compulsorily by a high fever, 集煙(ing)? antibacterial fashion how much -- everyday life a faucet, a PET bottle lid, and a doorknob -- carrying out nothing can be finished in disinfection!! Antibacterial & deodorizer It stops, although it is in fashion inexcessively, and it is about a thought at the going-home time. Is the "ウガイ & restroom" always carried out? Probably, it will be the more than enough only at it. Antibacterial & deodorizer usage まくって is also everyday life, and they are "a faucet, a PET bottle lid, a doorknob", etc. Eyes are [ どん ] prudent. 常在菌 is in the skin surface. 常在菌 is also in the belly. It is 常在菌 also to a cutting board. Human beings came to 伴. If it does not break down to balance さ of 常在菌 It is OK. . He understood and it coexisted with 昔び. History in intestines It does not exist in the human existence [ itself ] bad bacteria. It is a problem of the balance of human convenience to the last. the "leaf" of trees nature -- solution 作る of the citrate made to last long. It attaches and places and sprays to the direction of water. Once trial ... "Big biotechnology" This Progress to "Shabondama Soap" and おんなじ. Human body actual proof It has ended. A smell is subsided only by supplying to a "dipping-up ナットウ king" dipping-up type toilet. An ammonia odor is lost. Later It can use for manure.
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