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卵かけご飯  (玉子三昧)  「つれづれ樹」   [食する]

 

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卵かけごはん
  マサカメTV「究極の卵かけごはん登場!“ごはんのとも”より

  卵かけごはんの白身が苦手という方もいらっしゃるとか
  白身は混ぜても 残り易い部分がある。
  新鮮な卵の黄身の周りの盛り上がってる白身
  好きじゃない方もいる。
  基本的には 美味しくない玉子の白身の事だと感じる。
   (品質の悪い卵の白身は 生臭さも ある。)
  美味しい卵の白身は 美味。

  
  
  そんでも、
  卵かけごはんの白身を感じさせないやり方。
  
  ① 玉子の白身を 熱ごはんと混ぜる。
  ② 黄身を入れ醬油たらし まぜる。
                  以上




[ゆで卵]

  なんでこのやり方が普及しないのか 摩訶不思議!
 

  鍋に卵を入れ 玉子の半分以下(1cm程)に水を張る。
   (決して 水を多くしては ダメ!)
  蓋をして沸騰させる。(直ぐ沸騰するので 目を離さない。)
   (冷蔵庫から取り出した直ぐの卵は ヒビが入りやすい。)
  中火で 2~5分(好みで)茹でる。
  火を止め 3分放置  取り出し冷ます。
 
  熱いままでも 冷めても つるりんと殻がむけてしまう
  ほとんど 快感です!




玉子丼

  溶き卵は 二度使い。
  最初は 具材を溶じるのに使う
  次は “とろタマ感”のために・・・



オムレツ
  
  卵をホイップ機で兎に角 丁寧に撹拌。
  直ぐ使う。
  そすれば 巻く時に ちぎれ難くなる。。



パラふわチャーハン byコウケンテツ」
  玉子を入れてから 温かご飯いれる。
  両手に木べらを持ち、
  ご飯に絡ませ
  素早く ほぐし切るように炒める。





IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
    http://web1.kcn.jp/ishi_hal/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

 【十津川荘】
    http://www.102k.net/
    (十津川行くなら 太郎のお薦め!!!!)

以下は、エキサイト翻訳になります。
"An egg or けごはん" マサカメ TV "an ultimate egg or けごはん appearance ! "that of boiled rice" Even if it comes that he is poor at an egg or the white of けごはん or it mixes a white There is a portion which remains easily. Some people are not the white lover around the yolk of a fresh egg which is rising. Are fundamental. It is thought that it is a white of the egg which is not delicious. White of a delicious egg Delicious. The way in which an egg or the white of けごはん is not impressed by そん, either. White of ? egg Heat boiled rice is mixed. It can enter and carries out [ ? 油た ] ? yolk. It mixes. Above [Boiled egg] This way does not spread why. Profound mystery! An egg is put into a pan. Water is filled below in half of an egg (about 1 cm). (If water is never made [ many ], it is useless !) It covers and boils it. ( Immediately, since it boils, don't separate.) Over a medium fire It boils for 2? 5 minutes (with liking). Fire is stopped. 3-minute neglect It takes out and cools. it is even still hot Even if it cools down it hangs -- husks will turn valiantly. Almost It is a pleasant sensation! "Egg on rice" Beaten egg 2 times usage. the beginning The next using implement material to that of 溶じる " -- the feeling "of ろ Tama sake ... "Omelet" It is an angle to a rabbit with a whip machine about an egg. It agitates carefully. It uses immediately. If it そ When winding It becomes difficult to be torn to pieces. . After putting in a "Para ふわ fried rice by コウケンテツ" egg Warm boiled rice いれる. It has a wooden spatula in both hands, and twines around boiled rice. It is quick. It stir-fries, as loosened.




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makimaki

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by makimaki (2014-03-24 18:31) 

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