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フィットカット ケシポン  「つれづれ樹」   [たくみ]

超音波クリーナー カッターシャツの襟&袖口汚れがおちる 蛍光指紋とよばれる食品の検査 家庭でも食中毒検査ができる可能性 足こぎ車いす とにもかくにも自分の意志で自由に移動できる可能性が高まる 消しポン 邪魔くささなどないあったら直ぐにやってしまいたくなる フィットカット 文具のコペルニクスですよ! 




超音波クリーナー
http://magazine.kakaku.com/mag/woman/kaden/id=480/

 いま一番ほしいと感じるのが これ!
 カッターシャツのえり汚れは 汚れおとし洗剤商品では 無理!

 襟&袖口 の皮脂よごれが 
 これでなんなくとれる

 アルカリ水の方が 効果あるでしょう。。



蛍光指紋とよばれる食品の検査

 数日かかってた食品の細菌検査 これが短時間でできる。
家庭でも 調理前に食中毒予防が可能になる。
さらに 産地の確定もできる。
“ゆめの扉”が開け放たれるような技術です。
http://www.tbs.co.jp/yumetobi-plus/backnumber/20121125.html




足こぎ車いす
http://www.h-tess.com/
http://www.chiikinokizuna.jp/blog/article/657

 “なぜまひした足でこげるのかが理解をきませんでした。つえがあってもしっかり立ち上がれない患者が1分もしないうちにスイスイとペダルをこぐ”
脳からの指令が働かなくても 「歩行中枢」が条件反射的に麻痺した側の足を動かす。

 「足こぎ車いす」機能の医学的解明以前に、
この車いすのとくひつされる点は リハビリされる方が前向きになれることでしょう。
自分だけの力で 意思のままに 自由に移動できる。
このことだけでも 画期的な発見です。




消しポン
http://bungu.plus.co.jp/sta/product/security/keshipon/keshipon.html

 郵便物などの氏名&住所を読み取れなくして ゴミ出しする。
アメリカで先に売れた。。。
買いました お進めです。
ローラータイプとワンプッシュタイプがある。
ローラー゙タイプは 交換カートリッジが高い。
気持ち良いつかい心地です。 面倒くささなんてまったく感じない不思議さ。




フィットカット
http://bungu.plus.co.jp/sta/product/cut/fcurve/index.html

 またたま プラス  恐れ入ります。
これも 知ってつぎの日に買ってしまいました。。
これも 120%お進めです。
成熟産業の文具業界 恐るべし業界屋。。。。。。
こんな おどろきももものき 切らなくても好いものまで 切ってる。。。。





http://tv-blog.blog.so-net.ne.jp/2012-11-26-1
杉山純一「光で食中毒や産地偽装を防ぐ」|夢の扉+
TBSテレビの「夢の扉+」で光で食中毒や産地偽装を防ぐ機械について放送されました。 冬でも起こる食中毒や相次ぐ産地偽装。食品に光を当てるだけで食中毒の原因となる細菌を照らし出すばかりか、見えない産地までもを明らかにする夢の機械が登場しました。もし実用化すれば、誰もが簡単に食の安全をチェックできる未来がやってくるかもしれません。食の革命ともいえるこの技術を開発するのは食品総合研究所の杉山純一さん(55歳)。 食品総合研究所では光を使った革新的な技術が開発されました。チームを率いるリーダーは杉山純一さん。食中毒の原因となる大腸菌や細菌などを光を当てるだけで明らかにする魔法のような技術を編み出しました。現在取り組んでいるのは牛肉の表面で増殖する生菌を光の力で明らかにしようという試み。保健所などが行う通常の菌の検査は食品から菌を拭き取り、試薬に混ぜたり薄めたりとまず前処理や分析に多くの手間と時間がかかります。しかも、検査する担当者の経験と腕が問われます。さらに、1日かけて菌を培養し手作業で菌の数をかぞえます。 杉山純一さんの光の技術が実用化すれば作業は飛躍的に簡略化されます。その最先端の仕組みは、光源から出た光を様々なフィルターを通して波長を変えながら食品に当てます。すると、食品はそれに反応し新たな光を発生。再び様々なフィルターを通した光を特殊なカメラでとらえ画像化。これが蛍光指紋とよばれる食品の指紋です。この画像を分析することで、これまで不可能だったレベルで詳しい成分やそこに潜む細菌などを照らし出すことが出来るのです。 光の技術を使えば食品の産地さえ見えてしまうと言います。杉山純一さんは膨大な数のマンゴーから、からゆる部位を切り取り様々な光を照射。産地ごとの特徴を浮かび上がらせ95%の的中率で産地判定を可能にしました。この技術が実用化すれば産地偽装撲滅も夢じゃないかもしれません。



http://www.nhk.or.jp/sakidori/backnumber/120319.html
特別版!驚きの足こぎ車いす  2012年3月19日放送

前回放送の反響にお答えして再び登場、「足こぎ車いす」。体の機能がどこまで回復するのか、科学的に検証。 検証!足こぎ車いすによる驚きの回復力 今回、脳卒中患者のみなさんにご協力をいただいて、足こぎ車いすが足の機能回復にどのくらい効果があるのか実験をしました。実験は、医師、体の動作を解析する研究者、作業療法士など、リハビリのエキスパートにより実施されます。患者の皆さんには、足の機能を測定する機械をつけペダルをこいでもらい、片足ごとにペダルをこぐ際の"力加減のズレ"と"筋電図"を調べます。 青い線は右足の力加減。赤い線は左足の力加減。右図は、健康な人を測定したものです。ズレをあらわす値は「5」と出ました。筋電図を見てみると、左右の筋肉を交互に使い、リズムよく足をなめらかに動かしています。 この実験を、協力していただく患者さんにもやっていただきました。最初は、4年前に脳卒中を患い左半身が麻痺した小林さん。ズレをあらわす数値は「24」で、力の加減は大きくずれています。また筋電図で見てみると左足の筋肉が休むことなく活動しています。ペダルの動きに合わせて筋肉をコントロール出来ないのです。4人の患者さん皆さんを測定したところ、健康な人に比べて左右のズレが大きいことがわかりました。 実験のあと、4人の皆さんには、足こぎ車いすを自宅に持ち帰って一週間使ってもらうことにしました。一日20分以上、家の中でも外でも構わないので、足こぎ車いすに乗ることをお願いしました。一週間こぎ続けることでリハビリの効果をみることがねらいです。「とても楽しい。降りないでこれに乗っていたい(笑)」「おれが普通に歩くより早い。」など、4人の皆さんも楽しみながら足こぎ車いすを使っています。 そして一週間後...。ふたたび皆さんに集まっていただき、前回と同じ実験をしてみました。その結果がこちら(下図)。みなさん個人差はあるものの、左右の足のバランスが良くなったことがわかります。前回、左足に力が入りっぱなしだった小林さんの筋電図を見ると、わずかですが力のリズムが出てきました。一般的なリハビリの見解では、発病して半年から一年ぐらい経つとリハビリで劇的な良い変化はなくなると想定されますが、みなさん足こぎ車いすを使うことによって改善が見られたのです。(*変化が少なかった川嶋さんは、介護をしている奥様が腰をいためてしまったため2~3日しか練習ができませんでした)実験に立ち会った専門家も、「足こぎ車いすを継続して使えば、今後リハビリに大きく役立つのでは」と期待しています

http://h-tess.com/modules/tinyd/index.php?id=2




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IXYDIGITAL60(ISO50)&PHOTOSYOP
< 生業ですが、アバウトです! お気に召せば 遡って画像は ご自由に転載&ご利用下さい。 >
太郎さんのお薦め
 
 【杉本商会】 
    http://web1.kcn.jp/ishi_hal/Welcome.html
    (木工芸・杉玉・お茶を 扱われてます。)

 【十津川荘】
    http://www.102k.net/
    (十津川行くなら 太郎のお薦め!!!!)

以下は、エキサイト翻訳になります。
fit cut ケシポン "-- taking -- づれ樹" "An inspection of the food called a fluorescence fingerprint" Bacteriological examination of the food which had taken several days This is made for a short time. Even home Prevention of food poisoning becomes possible before cooking. Further Decision of a place of production can also be performed. It is the technology in which "the door of eye ゆ" is opened wide. http://www.tbs.co.jp/yumetobi-plus/backnumber/20121125.html "Leg stroke wheelchair" http://www.h-tess.com/http://www.chiikinokizuna.jp/blog/article/657 " -- it did not come an understanding why it burns on paralyzed foot. Even if there is a cane, while there is no 1-minute patient who cannot stand up firmly, even if the instructions from "brain which rows スイスイ and a pedal do not work A "walk center" moves the near leg paralyzed knee-jerk. Point that profit ひつ of this wheelchair is carried out before the medical elucidation of a "leg stroke wheelchair" function The direction by which rehabilitation is carried out could become positive. By one's power With an intention It can move freely. Only this It is epoch-making discovery. "-- erasing -- Pons " http://bungu.plus.co.jp/sta/product/security/keshipon/keshipon.html being unable to read name & addresses, such as mail, and carrying out Garbage appearance is carried out and it carries out. It sold previously in the United States. . . He bought it. It advances. There are a roller type and a one push type. Roller ゛ type An exchange cartridge is high. It is a pleasant usage feeling. The wonder which is not felt at all in troublesomeness. "Fit cut" http://bungu.plus.co.jp/sta/product/cut/fcurve/index.html Moreover, たま Plus Thank you. Also this He got to know and has bought it on the next day. . Also this It advances 120%. The stationery industry of mature industry 恐るべ is carried out and it is an industry store. . . . . . Be absorbed. A surprise peach also goes away. Even if it does not cut, it is to a good thing. It is cutting. . . . http://tv-blog.blog. so-net.ne.jp/2012-11-26-1 Sugiyama [ Junichi ] "food poisoning and deceptive labeling of production centers are prevented with light" | The door + of a dream It was broadcast about the machine which prevents food poisoning and deceptive labeling of production centers with light by the "door + of a dream" of the TBS television. Food poisoning which takes place also in winter, and successive deceptive labeling of production centers. The machine of the dream which clarifies even beginning to compare with food the bacteria which cause food poisoning only by applying light, and the place of production which is not visible appeared. If it puts in practical use, the future when everyone can check food safety easily may come on. It is Mr. Junichi Sugiyama (55 years old) of the National Food Research Institute to develop this technology that can be said also as the revolution of food. The innovative technology using light was developed in the National Food Research Institute. The leader which commands a team is Mr. Junichi Sugiyama. Technology like the magic which clarifies the coliform bacillus leading to food poisoning, bacteria, etc. only by applying light was invented. The trial in which tackling now will clarify the raw bacillus increased on the surface of beef by the power of light. The inspection of the usual bacillus which a health center etc. conduct wipes off a bacillus from food, mix a reagent, it thins, or is not rich, and requires much time and effort and time for a pretreatment or analysis. And experience of the person in charge who inspects, and an arm are asked. Furthermore, a bacillus is cultivated over one day and the number of bacilli is counted manually. If the technology of Mr. Junichi Sugiyama's light puts in practical use, work will be simplified by leaps and bounds. The latest structure applies the light which came out of the light source to food, changing a wavelength through various filters. Then, food reacts to it and generates a new light. The light which let again various filters pass is caught with a special camera, and it is imaging. This is a fingerprint of the food called a fluorescence fingerprint. By analyzing this picture, it can be begun to illuminate the bacteria etc. which lurk in [ a detailed ingredient or there ] on the level which was impossible until now. If the technology of light is used, it will be said that even the place of production of food will be visible. From a huge number of mangoes, Mr. Junichi Sugiyama cuts off a からゆる part and he irradiates with various lights. The feature for every place of production was made to emerge, and the local judging was enabled at the hitting ratio of 95%. If this technology puts in practical use, deceptive-labeling-of-production-centers eradication may not be a dream, either. http://www.nhk.or.jp/sakidori/backnumber / the 120319.html special version! Leg stroke wheelchair of surprise I reply to the echo of broadcast last time [ broadcast ] on March 19, 2012, and they are an appearance and a "leg stroke wheelchair" again. A bodily function verifies scientifically how far it recovers. Verification! Recuperative strength of surprise by a leg stroke wheelchair This time, cooperation was obtained in you, stroke patients, and it was experimented how much effects a leg stroke wheelchair would have in the functional recovery of a leg. An experiment is conducted by experts of rehabilitation, such as a researcher, an occupational therapist, etc. who analyze operation of a doctor and the body. "Gap of a power degree" at the time of attaching the machine which measures the function of a leg to you, patients, having you row a pedal, and rowing a pedal for every one leg, and an "electromyogram" are investigated. A blue line is the power degree of a right leg. A red line is the power degree of a left leg. The right figure measures a healthy person. The value showing gap came out with "5." If an electromyogram is looked at, muscles on either side are used by turns, and the leg is smoothly moved with the sufficient rhythm. Mist obtained this experiment to the patient who has you cooperate. He is Mr. Kobayashi who suffered from apoplexy and developed paralysis of left side of the body four years ago at first. The numerical value showing gap is "24" and the degree of power is shifted greatly. Moreover, it is working, without the muscles of a left leg resting, if it looks at by an electromyogram. According to a motion of a pedal, muscles are uncontrollable. the four patients -- when you were measured, compared with the healthy person, it turned out that gap of right and left is large. It used after the experiment that I brought a leg stroke wheelchair home and got four you to use it for one week. Since in a house or outside was also available 20 minutes or more on the first, please give me sitting in a leg stroke wheelchair. It is an aim to see the effect of rehabilitation by continuing pulling an oar for one week. "It is very pleasant. I would like to have ridden on this without getting down (smile") -- "-- it is earlier than I walk ordinarily. " -- etc. -- while four you also enjoy yourself, the leg stroke wheelchair is used. And after one week ... You gathered again and it conducted the same experiment as last time. The result is here (the following figure). Although there is [, you ] individual difference, it turns out that the balance of the leg on either side became good. When Mr. Kobayashi's electromyogram was seen [ go / continued / last time / into the left leg / power ], although it was small, the rhythm of power came out. In the view of general rehabilitation, when the symptoms was shown and about one year had passed since half a year, it was assumed that a good change dramatic in rehabilitation was lost, but the improvement was found when you used a leg stroke wheelchair. (Since the Madam who is caring for had hurt the waist, Mr. Kawashima who had little * change was able to do practice only 2~three days) The specialist who attended at the experiment also expects "if it will be greatly useful for rehabilitation from now on if it uses continuing a leg stroke wheelchair." http://h-tess.com/modules/tinyd/index.php?id=2
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